esmaspäev, 28. oktoober 2013

Husqvarna krossitsikkel, 65cc

Vana 50nene KTMi tsikkel elab ammu uut elu Soomes  ja  Pärtel  dresseerib uut krossikat. Suuremat,  65kuubikulist.  Seekord Husqvarna.


Husqvarna on tegelikult vana  tsiklitootja. Nad on iidamast-aadamast, 1903.aastast, teinud jalgrattaid, mootorsaage, muruniitjaid, jalgrattaid,  vändaga hakklihamasinad....  65cc-lisi krossitsikleid nad nüüd enam ei tee. Meil on viimane, mida  nad toodavad, st sellist enam ei toodeta. Aga ega  ta sellepärast halvem pole. Vastupidi - KTM võttis Husqvarna tsiklitootmise üle, st.  ostis  Husqi mootorratta-liini ära, st. KTM toodab nüüd Husqvarnasid. Eestis pole Husqvarna levinud, selle müügivõrku siin alles arendatakse. Me oleme  vist  üsna esimesed, kes sellise soetasid.




Pärtli uue tsikli peale teevad teised  krossi-tehnikud (motopoiste isad) igasugu nägusid, aga vaatama  tulevad igaljuhul :) See on meil väga ilus,  tutikas.  Tal on Husqi kere, aga  KTMi mootor.  Muud jubinad pidavat kah  üsna samad olema. Tal on lingiga tagumine amort - see pidavat olema  stabiilsem, teeb tsikli paremini juhitavaks. Sumps läheb kuidagi teistpidi, mitte  nagu KTMil. Hääl on tal minnu meelest peenem. Kui KTM tegi  BÖRRRRRRR,  siis  Husqvarna teeb BIRRRRRRR.


65sega sõitmine on  tiba keerulisem, seal on  sidur ja käiguvahetus. See on natuke suurem ja kiirem  ratas ka juba.  Peab ikka jõudu treenima. Sellepärast  terve suve ja sügise polegi Pärtel võistlemas käinud. No mida sa  võistled, kui  masinat korralikult ei valda. Numbreidki pole  peal - tsikkel näeb välja nagu meigita naine.


Numbrid  on alles Lätist teel. Peaksid kohe kohal olema. Õigemini juba on, aga kandekeskuse naised tahavad ka natuke imetleda. Las naudivad!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar