kolmapäev, 6. oktoober 2010

Hoo ega hoobi vahet

Ei ole meestel mahti puhata! Motokrossihooaeg on  tegemas oma  marulisi viimaseid tuure. Pärtel  esines möödunud laupäeval Mulgikakerdusel suurepäraselt -  esimes sõidus  4. ja teises 8. koht, üldkokkuvõttes 50PW klassis 5. koht. Esimeste võistluste kohta pole paha! Ei kukkunud võistlusel kordagi.



Võistlustel sai selgeks, et  1 inimesega  tiim ei mängi kuidagi välja. Meil oli vaja lisaks mehaanikule (isa) ka supitõstjat, ninanuuskajat, riieturi, päikesevarju, une-käehoidjat... no terve  pere koos vanaema-vanaisaga oli rakkes. Lisaks saime  hea kogemuse, kuidas väikesed poisid ikkagi kahe sõidu vahepeal peaksid  puhkama, lausa magama, et mitte ennast  ribadeks möllata.


Samuti selgus tõsiasi, et  võistluspäevad on äraütlemata pikad ja  väsitavad. Vabatreening algab varavalges, siis kvalifikatsioonisõidud, siis 2 võistlusõitu, vahepeal taustaks palju müra, soditoitu, palju rahvast. Ja enne ära tulla ei saa kui autasustamine olnud, aga see on alles õhtul, kui ka küik vanad mehed sõitnud on. No igatahes, minu mõõt sai täis täpselt Pärtli teise sõidu lõpus, olles raja ääres olnud umbes 3 tundi. Aga vaene laps pidi seal veel  terve  õhtu passima. Süda valutas mul küll, aga no mis teha, ilma poodiumitseremooniata pole ikka võistlus see mis peab.


Vajadustest selgus, et  tarvis kindlasti kaasa võtta matkatoolid nii tiimile kui lapsele, hea oleks ka padi-tekk. Marjaks kulusid ära mürasummutavad kõrvaklapid, mille abiga mõlemad vennakesed, nii 4kuune kui 5aastane oma lõunauned kenasti raja ääres magatud said.  Titega on üldse suhteliselt lihtne  seal olla, kui vaid  hea kõhukott ning kuiv ja soe koht mähkimiseks on. Meile sobis  lähedalasuv auto tagaiste väga  hästi. Raja ääres oli päris mitmeid titekärusid näha, nii et ei pelga keegi seda müra.

Igatahes oli  tore kogemus ja lisaks  veel  väga  super ilm.


See innustas poisse veelgi jätkama, nii et   järgmisel laupäeval on Kosel Tanel Leok ja sõbrad heategevusvõistlus jälle kavas. Ja selleks on Pärtel treenimas nii täna kui eile...mina väsin juba seda vaadates, aga tema nähtavasti mitte!

2 kommentaari: