teisipäev, 19. oktoober 2010

Esimese hooaja lõpp

Ma arvan,et võime vist Pärtli esimese ametliku võistlushooaja lõppenuks lugeda. Nüüd plaanivad poisid teha  pisikese pausi treeningutesse. Ja tore ongi - et jääks aega vahepeal kirjutama ja lugema õppida! Lisaks alustab Pärtel taas ujumistreeninguga, seekord Tabasalus ujumise algõpetusega. Pealegi on  Pärtli  tsikkel (50kuubikut KTMi, selline oranz) ära teeninud pisut hoolitsust ja hellitamist.

Sumps on kõver, mingeid vidinaid ja värke vaja uuendada. See on umbes sama nagu mina vaatan sügisel oma suvekingad kriitilise piguga  üle, puhastan, lasen kingsepal ära lappida ja pakin järgmisest suvest unistades oma rihmikud hoolega talvekorterisse. Hannes väidab, et  ratas tuleb korralikult juppideks võtta, hästi puhaste kinnastega kõik osad ära puhastada. Iga pisemgi  liivatera või tolmukübe kuskil väga  olulises kohas võib tsikli tuksi keerata või enneaegselt kulutada. Lühidalt - broneeritud on mitu  head päeva vana hea meeste hobi- putitamise - jaoks. Käed õlised, ninad tatised - aga neile vist meeldib külmas garaazhis  niimoodi pusida. Ilmselt parem, kui kodus nõusid kuivatada või aknaid pesta :)

Uueks hooajaks koguneb järjest plaane: vaja uut kiivrit, uusi põlvekaitsmeid, vaja treenida peaaegu ülepäeviti ja erinevatel radadel, vaja hankida korralik "boksivarustus" võistlustel käimiseks, vaja  osta võistluslitsents...kulud, ainult kulud! Katsun lähiajal ka kõik numbrilised näitajad ausalt üles lugeda, et kõigil oleks selge pilt,mida need kulud tegelikult tähendavad. Meil on õnneks mõned head sponsorid (vanavanemad ja onu).

Ka motokrossipisik ehk Yamaha rent teeb suuri plaane uueks hooajaks. Selge on, et  väike ratas  tahab  sõitjaid saada ja lastel on väikest Yamahat vaja, et  järele proovida, mis mekk sellel motokrossil on. Tuleval hooajal  plaanime kindlasti rohkem üritustel  laste rada korraldada ja "püsiklientidele" ehk kohalikele poistele, kes Yamahaga juba sõbrad, ägedamaid trenne korraldada. Kuniks aga veel vähegi valget aega, on PW ikka stardivalmis mürsikutele esimesi põrinaid pakkuma.Seni on 2-3 korda nädalas huvilisi poisse ikka olnud, kes enamasti Rannamõisa rajal töristavad. See tsikkel on nii "lollikindel" et erilist hooldust ei vaja, talvepuhkust samuti  mitte, ei karda ta vihma ega külma. Talvisel ajal võivad lapsed sellega sõita täitsa tavaliste jopedega ja pükstega. Kaitsmed saab panna pükste alla ja  jope peale. Kiivri sisse mütsi panna ei saa, aga talvel on hea sinna alla panna Buff - selline toru moodi sall, mis  on õhuke aga hoiab hästi pea ja kaela soojas. Motokindaid on meil mitu paari ja need hoiavad ka  käed täitsa hästi soojas. Krossisaapad on paksud ja heast materjalist, nii et  varbad ei tohiks külmetama küll hakata. Meil on  Pärtlist järgi ka  ühed täitsa väiksed, 3-4aastaste krossisaapad. Nii et kui vaja, kadedad me pole, saab meilt laenata. Saabaste sisse on hea panna õhukesed aga pika säärega põlvikud või sokid. Muidugi, erilist esinduslikkust nendest sokkidest pärast enam välja ei pigista :)
Eelmisel talvel sõitis Pärtel paar korda lumes - 10 minutit lumetrenni olevat sama koormus,  mis paar tundi tavalist sõitu. Eks näis, palju vapraid isasid ja poegi  sel talvel koguneb, kes  tsiklit proovida julgevad...

1 kommentaar:

  1. Isa arvab:
    Summuti on tõesti kõver ja isegi mölkis, seda tegi salapärane objekt Kosel. Samuti on kõver tagumine piduriketas. Identifitseerimata objekt on ilmselt sinna vastu põrutanud, teagi, kas Kosel või Viljandis. Lenks on juba pikemat aega pisut kõver. Seda tegi küll Maa. Viimase süüks võib ajada ka ühe kiivrinoka purustamise. Aga muidu on kõik terved ning ootamas pikisilmi külma talve, et KTM-ile alla putitada naeladega varustatud krossirehvid ning seejärel jääradu freesima minna.

    VastaKustuta