kolmapäev, 29. september 2010

Suursündmuse ootuses

Eeloleval nädalavahetusel läheb Motokrossipisike Viljandisse Holstre-Nõmme rajal on MMM e. Mehaanikute ja muidu meeste  meistrivõistlused . Seal võivad sõita ka need, kes muidu "ässade" vahele trügima minna ei julge. Ühel aastal ma käisin vaatamas, kuidas Hannes  ise sõitis. Täitsa põnev oli, selline meelelahutus - mõni sõitis nalja-kostüümidega ja tehti muid trikke.

Aga seekord läheb osalema Pärtel ja saab oma  võistlus-karjääri avalöögi. Motokrossis lubataksegi võistlema alates 5-aastasest. Pärtli klassis olla juba 21 võistlejat, aga  seal on kuni 7-aastaseni vist. Tuleb karm rebimine.

Selleks puhuks on tal siis ka  gaasi piirajat maha keeratud st. kui varem ei läinud gaas keerates mingist  hetkest edasi ja  poiss ei saanud hoogu liiga suureks ajada, siis nüüd võeti see värk maha ja  ta saab " punni põhja panna". Mingil kummalisel põhjusel kutsuvad nad seda käepidet, millest gaasi keeratakse, "Rutshkaks". No ma  ei tea... võiks ju mingi ilus eestikeelne nimi olla - Gaasipulk või  Hoo-keeraja!

Poiss ise on seni veel üsna rahulik. Mina pabistan küll. Kõige rohkem seda, et  ta läheb võistlustuhinas närvi, hakkab  kihutama, lendab puu otsa...või et saab stardi-rüseluses suurematelt poistelt karmilt sugeda, tuleb törra-törra stardikurvis rattalt maha ja hakkab nutma.  No eks paistab. Me küll töötleme teda, et  tähtis pole kihutada, vaid õigesti sõita ja oma asja  ajada. Mis siis, et tõenäoliselt teevad suuremad talle mitme ringiga ära. Tähtis on ju osavõtt.

Motokrossipisik on  ka väikese Yamahaga  Viljandis. Pühapäeval saavad seal siis publikust lapsed proovida tsiklit väikesel eraldi  rajal. Noh umbes nagu batuut, et 15 minutit korraga. Pisikut peab ju levitama. Ja selline väike "suts" annab mõnele kutile ettekujutuse, mis tunne nendel leokitel seal ratta seljas võib olla. Kahju, et suurtele sellist test-sõitu pole. Ma olen  mõelnud, et tahaks ise ka kunagi häää-äästi  tasakesi ja  vä-ähekene aega motikaga  töristada - noh et  mis tunne on.

Igahatahes - hakkan kohe  kotti pakkima, et suursündmuseks  juba varakult kohale sõita. Isegi 4-kuune vennaraas sai oma "võistlus-varustuse" - müra kaitseks kõrvaklapid :) Pärtli  krossivarustuse peseme veel  täna kiiruga puhtaks. Kotti pakime veel hulga sooje riideid, termose, mõned müslibatoonid ja muidugi  mõne mänguasja - ta on ju  ikkagi väike veel!


Kohtume laupäeval Holstre-Nõmmel!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar