laupäev, 25. mai 2013

2013.a. esimene võistlus

Sel aastal on  Pärtel üsna vähe trenni teinud ja ühelgi võistlusel pole käinud. Mitte loobumissoovi pärast, vaid  lihtsalt nii on läinud. Kool ja muud trennid, isal töö ja muud sõidud.  Mingit survet pole poisile avaldatud,  ootame tema initsiatiivi sõitmiseks ja  sobivat  kohta võistlemiseks.
Muud tegemised


Triedens  Eesti Mestrivõistluse  2. etapile siiski plaaniti minna. Tartu lähedal Lange  rajal. Pakkisin lapsed ja kola kaasa ja saatisn reedel Tõrva poole - sealt lähemal hommikul võistlusele minna.

Jätkuvalt on  imelik see, et just need kõige pisemad sõitjad peavad kõige varem platsis olema. Algusest peale on  minu süda valutanud, et poisid peavad nii vara ärkama, et raja äärde jõuda. Päev läheb liiga pikaks ja kurnavaks. Aga võistluse korraldamise seisukohast on hea, kui  väikesed saavad sõita  siis,  kui rada veel sile ja pole segamini sõidetud.
Lange motokeskus, foto http://www.mxstar.ee
Erinevalt eelmise aasta  kombest, ei pakkinud ma seekord kodust kaasa mitte  midagi söödavat. Ei, valetan,  paar kommi said mõlemad taskusse! Varasem kogemus näitab, et   kodust kaasapakitud võileib kaubaks ei lähe, jääbki kotipõhja vedelema.  Varem olen pannud  ikka krõbuskeid,  porgandeid-õunu, müslipulki  või küpsist. Aga kõik ned on ju MINU  valik ja minu  moka järgi valitud kraam. Poisid ostsid seekord OMA parema äranägemise järgi toitu kaasa. Eks siis pärast paistab, kas jäävad nälga või lähevad paksuks :)

Esimesed uudised on sellised:
"Siin sajab!"

Kvalifikatsioonisõidu tulemused mylapsis näitavad Pärtlit 7. positsioonil.


Kõige kiiremal ringil  vahe kõige kiirema sõitjaga on  10 sekundit.  Aga olgu korratud - tulemus ei ole see, mida praegu taga ajada. Sellises vanuses ei  ole tegemist tippspordiga. Praegu käib ettevalmistus selleks, et siis, kui lapsel oleks parim aeg alale pühenduda, oleks tema sportlikud võimed tasakaalustatud arengufaasis ja  ka vaim poleks krossist ja pidevast edu-tagaajamisest väsinud.  KUI ta muidugi üldse valib, et soovib motokrossile pühenduda!

Kahjuks ei  näita Motosport Universe live-tulemusi. Ja kahjuks ei  funka ka Lange motokeskuse toodetav otsepilt rajalt.  Esimeses sõidus oli Pärtel 4. positsioonil aga  siis kukkus. Esimese sõidu lõpuks 7. koht,  sõiduvõitjast ringiga maas. Teises sõidus jäi Pärtel  9ndaks ja  kogu võistluse kokkuvõttes 8.kohale. Kokku võistles  Lange rajal täna 14  poissi.

Sel aastal on "suured" tegijad eest läinud järgmisse võistlusklassi  (Michelis, Lusenberg, Kaju jt. eelmisel aastal  50cc tipud on juba nii vanad, et  sõidavad  65cc). Eelmise aasta, 2012a. Eesti Meistrivõistluste   50cc koondtabelis oli  Pärtel mingil imeliku  kombel suisa 6. kohal. Sel aastal on tema võistlusklassis  eesotsas on Mikk Kallion, Otto Jaasi-Tamm ja Karlis Reisulis. Kui Pärtel  (ja treener) tahaks  ja  kõvasti trenni teeks,  võiks ta ilmselt nüüd saada poodiumikohti. Medali  või karika saab ta ju niikuinii, olenemata kohast. Aga poodiumikoht eeldaks tõsisemat panustamist, pingutust ja  mõningaid  loobumisi. Ma arvan, et see pole see hetk ja koht,  miks ja millal seda  teha. Terve elu on ees täis panustamis, pingutamist ja saavutuse nimel loobumist.

Las ta olle veel rahulikult laps, 7aastane: kulgeb, kogeb, naudib,  proovib, loobub ja  kasvab!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar